Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Після вибуху в Макіївці перевірять усі шахти

Понеділок, 24 серпня 2009, 14:25

25 серпня розпочнуться додаткові перевірки стану провітрювання всіх вугільних шахт.

Про це повідомляє прес-служба Держгірпромнагляду.

Перевірки розпочнуться у зв’язку з аварією на шахті ім. Кірова ДП "Макіїввугілля".

"Керівників територіальних управлінь по Донецькій, Луганській та Львівській областях зобов’язано особливу увагу приділити перевірці підготовленості шахт до реверсування вентиляційного струменя", - йдеться у повідомленні.

Відомство попередило, що, "у разі виявлення порушень вимог нормативно-правових актів з охорони праці, інспектори зупинятимуть роботи".

"Крім того, у понеділок наглядовці Донецького гірничого округу розпочали всебічну перевірку стану промислової безпеки та охорони праці на вугільних шахтах "Макіїввугілля", - повідомила прес-служба.

Крім того, як повідомила керівник прес-служби Держгірпромнагляду в Донецькій області Марина Нікітіна, вибух метано-повітряної суміші на шахті імені Кірова у Макіївці стався на глибині 110 метрів під час монтажних робіт з підготовки вугільної лави.

За її словами, роботи з виїмки вугілля на ділянці не велися. У неділю в першу зміну, з 8:00 до 12:00, на шахті проводилося планове реверсування повітряного струменя.

При цьому Нікітіна додала, що за два дні перед цим шахта була обстежена заступником начальника Донецько-Макіївської державної регіональної інспекції, повідомляє УНІАН.

Максимальний показник газу метану, зафіксований під час перевірки, не перевищував 0,3% (за допустимого 1%).

Як відомо, 23 серпня о 14:20 на шахті імені Кірова стався вибух метано-повітряної суміші. На момент аварії в шахті перебував 141 гірник. Загинули вісім людей.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування