Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В УНА-УНСО відкидають "зліплену легенду" Росії

Вівторок, 25 серпня 2009, 09:22

Голова київської організації УНА-УНСО Ігор Мазур-Тополя спростовує, що українські бійці брали участь у війні в Осетії на стороні Грузії торік.

У коментарі "Сегодня" він відкинув такі обвинувачення росіян, визнавши лише, що рік тому організація зголошувалася прийти на допомогу грузинам у якості миротворців, але самі грузини й відговорили унсовців, щоб не провокувати росіян.

Як відомо, напередодні представник слідчого комітету при прокуратурі РФ (СКП) Володимир Маркін заявив, що на Кавказі воювали бійці УНА-УНСО.

Останні події

Як докази СКП надав знайдені на території конфлікту польову форму, особисті речі, фотографії "бійців української націоналістичної організації", навіть назвав низку прізвищ: Шаповал, Кучеренко, Шевченко, Матвеюк і Жовтокінь. Ці прізвища зазначені на листку під заголовком російською мовою "Подразделение "Братья", де Шаповал числиться командиром підрозділу.

Мазур-Тополя розповів, що в УНА-УНСО можна знайти чимало людей з розповсюдженим прізвищем Кучеренко. "Прізвище Кучеренко носив мій бойовий товариш, який загинув під час грузино-абхазького конфлікту в 1993 році", - зазначив він.

"Я не здивуюся, якщо збереглися до сьогодні архіви тих днів і на підставі тих папірців росіяни зліпили легенду про торішні події", - додав Мазур-Тополя.

У свою чергу, член правління всеукраїнської організації УНА-УНСО Сергій Чумак також відкидає звинувачення з боку Росії, вважаючи їх "провокацією".

"Наша місія носила інформаційний характер: ми озвучували своє бачання конфлікту, свою позицію. В складі збройних формувань члени УНА-УНСО в цих конфліктах участі не брали", - заявив Чумак в інтерв'ю російській службі "Бі-Бі-Сі".

В українському Генштабі також уже спростували звинувачення СКП у тому, що в збройній агресії проти Південної Осетії також "брали участь військовослужбовці регулярних військових підрозділів Міноборони України".

"Це пропаганда. Наших військових частин там не було", - заявив у понеділок начальник прес-служби Генштабу Сергій Кузьмін.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування