Міноборони: Наші військові у війні в Грузії участі не брали

Вівторок, 25 серпня 2009, 10:16

У Міністерстві оборони України спростовують участь українських військовослужбовців у південноосетинському конфлікті.

"Наші військовослужбовці там не брали участі, і наша позиція з цього приводу не змінилася", - повідомили "Інтерфакс-Україна" у прес-службі відомства.

Співрозмовник агентства пояснив, що доказовою базою про участь українських військовослужбовців у південноосетинському конфлікті може бути посвідчення особи офіцера Збройних сил України, військовий квиток службовця контрактної служби, що збігаються з тими документами, які зберігаються у відділі кадрів центрального апарату міністерства, а також особистий жетон військовослужбовця.

Цієї доказової бази, за словами представника Міноборони України, російська сторона, судячи з усього, не має – а тому не можна стверджувати, що українські військові брали участь у конфлікті.

За інформацією оборонного відомства України, до початку конфлікту на Кавказі, на території Грузії знаходилося 10 українських військовослужбовців, які брали участь у міжнародних навчаннях. Однак уже 8 серпня 2008 року вони були евакуйовані в Україну.

На час конфлікту у Грузії знаходився український військовий аташе, а три українських спостерігачі виконували завдання місії ООН на території Абхазії.

Раніше в Генштабі ЗСУ також спростували звинувачення представника слідчого комітету при прокуратурі РФ Володимира Маркіна в тому, що в збройній агресії проти Південної Осетії у Грузії "брали участь військовослужбовці регулярних військових підрозділів Міноборони України".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News