ЮЩЕНКО ПУСТИВ СВОЄ ДІТИЩЕ В НАРОД

Вівторок, 25 серпня 2009, 13:14

Президент Віктор Ющенко підписав указ про винесення на всенародне обговорення свого проекту змін до Конституції.

Відповідний документ розміщено на сайті президента.

Ющенко доручає опублікувати проект змін до Конституції в "Офіційному віснику президента України", а також запропонувати друкованим ЗМІ опублікувати цей проект "для якомога ширшого ознайомлення громадян України з його положеннями".

Всенародне обговорення проекту планується провести до 1 грудня 2009 року.

Крім того, Ющенко доручив Національному інституту стратегічних досліджень "забезпечити узагальнення... пропозицій, що надходитимуть у процесі всенародного обговорення законопроекту".

Інститут також має організувати за участю Національної академії наук проведення соціологічних досліджень щодо ставлення громадян України до основних положень проекту та про результати поінформувати до 15 листопада 2009 року.

Секретаріату президента доручається забезпечити проведення "за участю Національної академії наук України, Академії правових наук України, правозахисник громадських організацій, провідних учених-юристів, політологів інтернет-конференцій, дискусій у режимі он-лайн, інших заходів для обговорення та роз'яснення змісту положень" проекту змін до Конституції з використанням Офіційного сайту президента.

"Запропонувати телерадіоорганізаціям, друкованим засобам масової інформації запровадити рубрики та цикли передач, публікації з обговорення основних положень проекту..., залучивши до участі в них провідних учених у галузі конституційного права, інших науковців та широкі кола громадськості", - йдеться в указі.

Як відомо, у березні Ющенко вніс до Верховної Ради свій проект змін до Конституції, яким, зокрема, передбачається створення в Україні двопалатного парламенту.

У своєму зверненні з нагоди Дня незалежності у понеділок Ющенко пообіцяв винести свій проект змін до Конституції на всенародне обговорення.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...