Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Банкова: про референдум мова не йде

Вівторок, 25 серпня 2009, 19:43

Поки не йдеться про проведення всеукраїнського референдуму щодо президентського проекту Конституції.

Про це повідомила заступник глави секретаріату президента Марина Ставнійчук.

Водночас вона не виключила, що ідея референдуму може з’явитись після проведення всеукраїнського обговорення конституційних змін, запропонованих президентом.

"Можливо, така ідея виникне (проведення референдуму), але президент сьогодні ставить за мету провести безпосередній прямий діалог з народом, який він представляє", - сказала Ставнійчук.

За її словами, основною метою указу президента про проведення всеукраїнського обговорення проекту змін до Основного закону є діалог з народом щодо того, якою має бути Конституція.

"Якщо, скажімо, в ході всенародного обговорення буде висунута народна ініціатива щодо проведення всеукраїнського референдуму, я думаю, тоді президент може це підтримати. Я не виключаю, це його глибоке переконання – що прийняття Конституції має відбуватись відповідно до волі народу", - сказала вона.

Ставнійчук зауважила, що обговорення важливих законодавчих ініціатив, таких як внесення змін до Конституції, є надзвичайно важливою формою прямої демократії.

Вона повідомила, що Ющенко хоче залучити до обговорення якнайбільше громадян.

За словами Ставнійчук, для цього проводитимуться наукові конференції, семінари, велика увага приділятиметься роз’ясненню основних положень законопроекту через різні засоби масової інформації як на центральному, так і регіональному рівні.

Також планується проводити різноманітні анкетування, соціологічні опитування щодо ставлення людей до тих чи інших положень законопроекту.

За словами заступника глави секретаріату президента, за результатами обговорення Президент, скоріше за все, ухвалить рішення вдосконалити проект закону.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування