Тимошенко приставить до міністрів борців із корупцією

Середа, 26 серпня 2009, 10:53

Прем'єр Юлія Тимошенко створить у кожному міністерстві антикорупційний відділ.

Підпорядковуватися вони будуть прямо їй і уповноваженому Кабміну з питань антикорупційної політики Юрію Сухову, який є ідеологом проекту, пише "Дело".

У розпорядженні газети опинився проект постанови Кабміну, якою пропонується створити в органах виконавчої влади – міністерствах, відомствах і обладміністраціях – спеціальні відділи внутрішнього контролю, головним завданням яких буде боротьба з корупцією.

Сухов підтвердив інформацію про створення антикорупційних підрозділів. "Зараз готується відповідна документація, паралельно йде узгодження з міністерствами і відомствами, і найближчим часом, я сподіваюся, Кабмін розгляне і затвердить відповідну постанову", - повідомив він.

За словами Сухова, керівників антикорупційних відділів і їхніх заступників буде призначати Кабмін за його поданням.

"Служба підзвітна міністру і підконтрольна Кабміну", - зазначив він.

Служба матиме право самостійно ухвалювати рішення про проведення перевірок. Крім того, служба зможе проводити аудити із залученням підрозділів КРУ, здійснювати контроль за процесом формування бюджету відомства і витратою цих коштів, проводити аналіз ефективності роботи відомства.

"На даному етапі ми відіслали в 25 міністерств і відомств проекти створення відділів внутрішнього контролю і вже почали отримувати відгуки", - зазначив Сухов. За його словами, міністерства схвально поставилися до ідеї, зокрема Мінпраці і Мінвуглепром.

Між тим не всі глави відомств схвалюють таку ініціативу.

Одним із перших своє обурення висловив керівник Контрольно-ревізійного управління Микола Сивульський, який вважає, що нова служба буде дублювати діяльність КРУ.

Проти створення антикорупційних відділів у себе виступили також і губернатори. Вони розцінили ідею Тимошенко як її піар-хід перед президентськими виборами.

Сухов допускає труднощі з приводу загального схвалення своєї ініціативи, тому що це – "додатковий контроль за керівниками, і деякі можуть бути незацікавленими в ньому".

Однак уже на засіданні Кабміну 26 серпня члени уряду планували розглянути постанову, відповідно до якої жоден офіційний документ не буде ухвалений без санкції уповноваженого Кабміну з антикорупційної політики.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування