Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Москаль обіцяє віддати мандат і не лізти в політику

Середа, 26 серпня 2009, 12:26

Новий начальник МВС у Криму Геннадій Москаль складе повноваження народного депутата відповідно до визначеного законом порядку.

Про це він заявив в інтерв'ю газеті "Комерсант-Україна", коментуючи пораду міністра внутрішніх справ Юрія Луценка не поспішати складати депутатський мандат.

"Фразу міністра вирвали з контексту. Під час дискусії з журналістами йшлося про те, що я входжу в п'ятірку лідерів серед депутатів за кількістю зареєстрованих законопроектів. І міністр сказав, що втрачати повноваження, у першу чергу, мають ті депутати, які не зареєстрували жодного проекту закону чи постанови. І таких у нашому парламенті, на жаль, навіть не десятки, а сотні", - сказав Москаль.

"Що стосується конкретно мене, то, по-перше, Верховна Рада зараз не працює, а по-друге, є певний порядок складання депутатських повноважень. І цей порядок буде дотримано відповідно до чинного законодавства", - пообіцяв він.

Коментуючи те, що його повернення в Крим відбулося напередодні президентської виборчої кампанії, Москаль підкреслив, що його призначення є "професійним", і кримська міліція при ньому не буде займатися політикою.

"Я ніколи не належав ані до жодної з політичних партій, а зараз є членом громадського руху "Народна самооборона". Якщо в мене залишилися посвідчення про те, що за Радянського Союзу я був членом Червоного Хреста, ОСВОДу чи профспілок, то що, я їх тепер спалити повинен?", - зазначив він.

"Я пропрацював у системі МВС 34 роки і вважаю дане призначення професійним. Міліція ж на виборах повинна займатися тим, що визначено в законах щодо її діяльності. Кримська міліція буде займатися підтримкою громадського порядку і боротьбою зі злочинністю. Крапка", - запевнив Москаль.

Він також зазначив, що працював у Криму в 1997-2000 роках і добре знає місцеву ситуацію. "Можливо, тому і призначили саме мене", - додав Москаль.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
02:07
Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку Україна та Росія могли підписати на початку війни
01:06
В Росії злетіли бомбардувальники Ту-95
00:54
Німецькі винищувачі перехопили російський  Іл-20 над Балтійським морем
00:38
доповненоУ Харкові пролунала серія вибухів: пошкоджена медустанова
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
23:17
відеоПлетенчук: Росіяни посилили захист своїх суден після пошкодження "Коммуни"
23:10
Мутації та перемога природи. Факти про Чорнобильську катастрофу, які ви могли не знати
23:06
Мінфін оновив дані про фінансування держбюджету від початку великої війни: хто став найбільшим донором
23:01
оновлюєтьсяУ всіх областях України оголошували ракетну небезпеку, була загроза "Кинджалів"
Усі новини...