Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Москаль збирається "лікувати" соратників Януковича?

Середа, 26 серпня 2009, 13:34

Новий начальник кримської міліції Геннадій Москаль упевнений, що Крим необхідно "лікувати" від бандитів у владі.

Про це він заявив в інтерв'ю газеті "Комерсант-Україна".

Відповідаючи на запитання, чи є у міліції матеріали на депутатів чи вищих посадових осіб Криму, крім екс-депутата ВР Криму Рувима Аронова, засудженого на 4 роки позбавлення волі за ДТП і обвинуваченого за статтями про бандитизм, Москаль сказав: "Крим унікальний у цьому плані регіон".

"У Радянському Союзі був так званий "синдром завскладом" – завідувач складом завжди отримував найменшу зарплату, рублів 70, ніколи не ходив у відпустку, але усі рвалися на цю посаду. І плинність кадрів на цій посаді була колосальна: одного посадять – одразу ж приходить інший, і його теж через якийсь час саджали. Так і в Криму: бандит обов'язково лізе в політику, як раніше – у завідувачі складом", - зазначив заступник голови МВС.

"Якщо в деяких регіонах партійні вожді намагаються не допустити таких людей до влади, якось стежать за чистотою своїх лав, то тут усе навпаки: чим людина гірша, чим більше на ній тавр, тим вища у неї посада і місце в партійному списку. Це ненормально, і Крим необхідно від цього лікувати. Терапія тут уже не допоможе, необхідне лікування винятково хірургічним методом", - вважає він.

На запитання про те, представників яких політичних сил він має на увазі, Москаль сказав: "Ну... подивіться самі на склади кримського парламенту, місцевих рад, партійну приналежність окремих мерів – усе лежить на поверхні! Силовикам тут вистачить роботи надовго".

Москаль також зазначив, що спікер кримського парламенту Анатолій Гриценко разом із прем'єр-міністром Криму Віктором Плакидою не прибули на його представлення кримським міліціонерам.

"А Гриценко після того, як його попросили прокоментувати моє призначення, утік від журналістів. Дивно все це... Напевно, я їм чимось не подобаюся", - припустив він.

"Тут, у Криму, чомусь прийнято вважати, що якщо ти при владі, то ти – цар і бог, і усі мають до тебе на уклін бігати. З цього приводу в мене є цитата з Леніна: головне владу не захопити, а її утримати. Тож нехай роблять висновки", - підсумував Москаль.

Як відомо, у Верховній Раді АР Крим майже половина депутатів – від блоку "За Януковича", і в органах місцевої влади посади часто обіймають прихильники лідера Партії регіонів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування