Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Ющенка не бачать проблем з КС

Середа, 26 серпня 2009, 14:54

Президент Віктор Ющенко не вважає склад Конституційного Суду нелегітимним.

Про це в четвер заявила на брифінгу заступник глави секретаріату президента Марина Ставнійчук, коментуючи заяви політиків про можливу нелегітимність складу КСУ в зв'язку з можливими поновленням Сюзанни Станік як судді цього суду.

Ставнійчук зазначила, що Конституційний Суд працює в нормальному режимі і виконує свої функції відповідно до Конституції.

"Підстав для того, щоб готувати суспільство до думки, що рішення Конституційного Суду можуть не виконуватися, що Конституційний Суд треба розпустити і що Конституційний Суд має неконституційний склад, ніяких немає", - сказала заступник голови секретаріату, повідомляє Ліга.net.

Ставнійчук також нагадала, що Ющенко направить до Конституційного Суду подання на предмет конституційності прийнятих Верховною Радою змін до законодавства про вибори президента тільки після їх офіційного вступу в силу.

При цьому вона підкреслила, що закон про зміни в даний час ще не підписаний і, відповідно, не вступив в дію.

У лютому 2009 року Окружний адміністративний суд Києва відновив Станік на посаді судді Конституційного Суду, визнавши протиправним указ президента, який у березні 2008-го скасував призначення Станік суддею КСУ.

Рішення про відновлення винесено колегією суддів Окружного адмінсуду Києва.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...