Янукович більше не вірить Тимошенко

Середа, 26 серпня 2009, 16:10

Лідер опозиційної Партії регіонів Віктор Янукович не вірить в обіцянки уряду профінансувати заходи щодо безпеки у вугільній галузі.

Про це він сказав під час прямої телефонної лінії в газеті "Комсомольська правда в Україні" в середу в Києві, повідомляє а.

"Ми ці гасла популістські чуємо вже п'ятий рік. Як тільки щось трапиться, відразу ми чуємо гасла, що ми допоможемо, виділимо додаткові кошти, наведемо порядок і так далі", - відзначив Янукович, коментуючи заяву Тимошенко про намір виділити 100 млн. грн. на заходи з безпеки в шахтах.

За словами лідера Партії регіонів, як тільки наближається професійне свято - День шахтаря - влада прямує в шахтарські регіони. "Кажуть знову красиві слова. Закінчуються свята - забули про шахтарів", - підкреслив він, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

При цьому Янукович зазначив безсистемність дій уряду у вирішенні проблем вугільної галузі. "Періодичні підходи до проблем шахтарів, які спостерігаються в останні роки, це завжди приносить нещастя", - сказав він.

Янукович також підкреслив, що шахтарська галузь фінансується за залишковим принципом. Зокрема, за його словами, в минулому році заходи з техніки безпеки недофінансовані майже на 25%.

Лідер Партії регіонів стверджує, що в поточному році на ці цілі виділено в 3 рази менше коштів, ніж у минулому - 36 млн. грн. При цьому він підкреслив, що з цієї суми реально направлено не більше 9 млн. грн.

"Це значить, що практично всі заходи з безпеки були зірвані", - констатував Янукович.

Лідер Партії регіонів заявив, що закон про престижність шахтарської праці, прийнятий Верховною Радою в минулому році, виконується в обмеженому обсязі.

У зв'язку з цим він прогнозує, що ситуація з безпекою на шахтах буде "тільки погіршуватися".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування