Тимошенко просить Стельмаха дозволити їй ліквідувати банки

Середа, 26 серпня 2009, 16:22

Уряд пропонує Нацбанку ліквідувати деякі проблемні банки.

Про це йдеться у листі уряду до НБУ, ухваленому на засіданні у середу, повідомила на прес-конференції прем’єр Юлія Тимошенко.

"По деяких банках нам не потрібно входити як власникам, а уряд готовий надати послугу державних банків – Ощадбанку, Укрексімбанку і новостворених державних банків - для того, щоб у таких банків, як, наприклад, Укрпромбанк, передати активи і пасиви у держбанки і забезпечити налагодження стосунків з кредиторами", - сказала вона.

"Це призведе до того, що всі клієнти банків будуть задоволені, всі стануть клієнтами Ощадбанку чи Укрексімбанку, а ті банки, які залишаються, будуть просто ліквідовані як такі, що нездатні працювати", - додала Тимошенко.

Але для цього, за словами прем’єра, потрібна "чітка позиція Нацбанку, що ми згортаємо і передаємо у держбанки не тільки пасиви зруйнованих комерційних банків, але й активи, тобто те, що має забезпечити повернення всіх зобов’язань клієнтам".

При цьому вона висловила жаль з того приводу, що поки є рішення передати уряду тільки пасиви проблемних банків.

"Ми хотіли би, щоб це було зроблено у лічені дні", - сказала Тимошенко.

Крім того, уряд звертається до Нацбанку з пропозицією провести позачергове спільне засідання уряду, правління НБУ і ради з рекапіталізації банків "для обговорення всіх проблем, напрацювання спільних рішень".

"Так як уряд спрацював по трьох рекапіталізованих банках, ми готові спрацювати по всіх проблемних банках, але для цього потрібно, щоб уряд, Нацбанк, рада з рекапіталізації діяли як один потужний механізм", - сказала Тимошенко.

"Я вважаю, що якщо все, що пропонується урядом буде втілено у життя, ми зможемо ще до кінця вересня завершити всю проблематику з банками-банкрутами", - додала вона.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування