Тимошенко каже, що прибрала всіх "кровососів"

Середа, 26 серпня 2009, 17:04

Уряд спростив процедуру отримання акта землекористування на присадибну ділянку.

Про це заявила прем'єр-міністр Юлія Тимошенко на брифінгу в Кабміні.

Вона наголосила, що "6,5 мільйонів людей в державі можуть отримати акти землекористування на свої присадибні ділянки". "Сільській будинок має присадибну ділянку кілька соток всього, які споконвічно є власністю цієї людини", - сказала вона.

"Але закон, який прийнятий був багато років тому, про те, що така земля має бути приватизована для громадян безкоштовно – він не виконується", - наголосила прем'єр.

Вона зазначила , що ці ділянки "не можуть бути продані, не можуть бути передані у спадщину, передані в оренду".

"Для того, щоб простому селянину отримати "безкоштовно" акт землекористування потрібно пройти 60 інстанцій. Крім того, кожна інстанція встановила як офіційну плату за послуги, так і не офіційну корупційну плату", - сказала Тимошенко.

"Ми попрацювали місяць над тим, щоб простити ці процедури, прибрати всіх кровососів, бюрократів на тілі людей, які не можуть узаконити свою землю", - сказала вона.

Прем’єр наголосила, що уряд скасував всі 60 дозволів, які необхідно було отримувати.

За її словами, тепер людина, яка має присадибну ділянку, повинна звернутися до місцевого голови із своєю заявою про те, що вона хоче, згідно з законом, безкоштовно приватизувати ділянку. Також необхідно додати копію паспорту, ідентифікаційного коду а також будь-який документ про те, що ця земельна ділянка виділена.

"Жодної копійки оплати і жодного заходу до чиновників. По суті, місцевий голова стає тим єдиним вікном, куди подаються документи, які є у людини. Після того місцевий голова, якщо у людини немає рішення відповідної ради зобов’язаний рішення такої ради прийняти", - заявила прем’єр.

"Після того, як такі рішення прийнятий, місцевий голова сам, або уповноважена ним людина весь пакет документів передає до Держкомзему. І далі вже вся праця Держкомзему без втручання людини", - сказала Тимошенко.

"Рівно через 30 днів, після того, як людина подала свою заяву, вона мусить прийти до місцевого голови і забрати на руки без будь-якої оплати свій акт", - зазначила вона.

Це рішення уряду вступить в силу з 1 вересня 2009 року.

Тимошенко закликала у випадку виникнення проблем з оформленням акту повідомляти на гарячу лінію уряду.

"Якщо з 1 вересня, якісь чиновники не будуть виконувати свої зобов’язання, я прошу такий дзвінок зробити і я буду наводити порядок", - сказала вона.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування