Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ціни на газ таки не підвищать?

Середа, 26 серпня 2009, 18:21

Підвищення на 20% цін на газ для населення з 1 вересня 2009 ймовірніше за все не відбудеться.

Про це повідомило агентству "Інтерфакс-Україна" інформоване джерело в Міністерстві палива та енергетики.

"Це рішення НКРЕ не було погоджено з профспілками, які оскаржили його в прокуратурі. Ймовірно, воно не вступить в силу, оскільки до першого вересня узгодження навряд чи відбудеться", - сказав він.

Прем'єр Юлія Тимошенко, яка заявила напередодні в Рівному, що підвищення ціни на газ для населення не буде, в середу, відповідаючи на питання про ймовірність збільшення ціни на 20% з вересня, сказала: "Щодо ціни на газ я ще хочу звернути вашу увагу на те, що це компетенція НКРЕ, і саме вони компетентні давати пояснення ".

У той же час в НКРЕ агентству не змогли в середу прокоментувати ситуацію і, зокрема, уточнити, чи зареєструвало Міністерство юстиції постанови комісії про підвищення цін на газ на 20% для населення і підприємств теплокомуненерго.

"Рішення, прийняті в липні, залишаються", - це все, що сказали у НКРЕ.

У прес-центрі НАК "Нафтогаз України" також повідомили, що поки не володіють інформацією з цього приводу.

Як відомо, уряд 10 червня затвердив своїм розпорядженням план заходів на 2009 рік щодо стабілізації фінансового стану НАК "Нафтогаз України".

У ньому, зокрема, він рекомендував НКРЕ з 1 жовтня переглянути ціни на газ для населення з метою приведення їх до економічно обґрунтованого рівня, що включає в повному обсязі інвестиційну складову для нарощування власного видобутку газу.

Таке підвищення було однією з умов виділення Україні МВФ третього траншу кредиту в розмірі $3,3 млрд. За інформацією джерела в секретаріаті президента, НКРЕ прийняв відповідні постанови №811 та №812 про підвищення цін на газ, які були пред'явлені МВФ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування