У Макіївці вже рахують винних в аварії на шахті

Середа, 26 серпня 2009, 20:36

Винних в аварії на шахті ім. Кірова в Макіївці може бути до 16 осіб.

Про це заявив міністр вугільної промисловості Віктор Полтавець, повідомляє УНІАН.

Відповідаючи на запитання, скільки буде названо винних аварії, що сталася 23 серпня, Полтавець сказав: "О, це питання таке... може бути і 16".

За словами міністра, завершальні висновки про те, скільки було винних, зробить урядова комісія. При цьому Полтавець запевнив, що будуть названі справжні винуватці аварії.

Він повідомив, що на тиждень заборонив проведення на шахті всіх робіт, окрім відновних.

"Я усунув від роботи технічного директора підприємства "Макіїввугілля". Усунув головного інженера інституту "Дондіпрошахт", адже, на мій погляд, можна було значно спростити тут ведення гірничих робіт і всього провітрювання шахтних виробок, бо коли ускладнюєш, більше ризику", - сказав Полтавець.

Крім того, міністр повідомив, що "створив групу на чолі із заступником міністра Юрієм Грядущим, дав термін тиждень - усі головні інженери, всіх проектних інститутів, науково-дослідних, галузевих повинні розглянути шахту в бік спрощення і нормального, стійкого провітрювання, щоб не міг вплинути людський чинник".

"Потім я розгляну пропозиції і вирішу, можна далі працювати на цій шахті, чи ні. Через тиждень", - додав він.

Крім того, уряд виділив з резервного фонду держбюджету 8,7 млн. грн. для ліквідації наслідків аварії, повідомляє прес-служба уряду.

2 мільйона гривень з цих коштів будуть спрямовані на надання допомоги потерпілим і сім’ям шахтарів, які загинули внаслідок аварії, йдеться у повідомленні.

Як відомо, о 14:20 23 серпня в Макіївці на шахті ім. Кірова на горизонті 190 метрів після проведення планового реверсування вентиляційного струменю у виробках сталися викиди вугілля і газу. Всього під землею знаходилося 355 гірників, на аварійній ділянці – 12.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування