"Рівнеазот" відхрещується від звинувачень Тимошенко

Середа, 26 серпня 2009, 21:02

Власники "Рівнеазоту" повністю виконали інвестиційні зобов'язання, взяті при його приватизації.

Про це повідомили на підприємстві у середу, передає "Інтерфакс-Україна".

"Інвестиційні зобов'язання давно виконані, всі відповідні акти підписані Фондом держмайна", - сказали на підприємстві, коментуючи заяву прем'єра Юлії Тимошенко про намір повернути "Рівнеазот" державі.

Згідно з базою даних агентства, ФДМ підтвердив виконання покупцем 53,86%-го пакету акцій "Рівнеазоту" інвестиційних зобов'язань, взятих ним при укладенні 3 вересня 2003 договору купівлі-продажу, у березні 2006 року.

Зокрема, тоді Фонд заявив, що проведена його співробітниками перевірка підтвердила, що покупець зберіг обсяги виробництва і виконав інвестиційну програму.

Як відомо, у вересні 2003 року Raiffeisen Investment AG придбала у ФДМ на приватизаційному конкурсі 53,86% "Рівнеазоту" за 49 млн грн при початковій ціні 46,2 млн грн.

У грудні 2003 року Raiffeisen Investment AG передала ці акції австрійській компанії RAAM Beteiligungsverwaltungs GmbH (Відень), що також входить у Raiffeisen Group.

Представники Raiffeisen заявляли, що їхня мета - капіталізувати "Рівнеазот", а потім вигідно продати. Пізніше стало відомо, що бенефіціаром цього пакету виступає співвласник газового трейдера RosUkrEnergo Дмитро Фірташ.

На "Рівнеазоті" також відкинули звинувачення прем'єра у неефективній роботі підприємства, що полягає в невиплаті заробітної плати та скорочення обсягів виробництва.

Основними причинами такої ситуації в компанії називають заборгованість держави з відшкодування податку на додану вартість і дискримінаційне рішення не надавати "Рівнеазоту" пільговий тариф на газ, тоді як всі п'ять інших азотних підприємств країни його отримали.

"Рівнеазот" гарантує повну виплату заробітної плати працівникам за умови виплати урядом заборгованості з відшкодування ПДВ", - зазначили на "Рівнеазоті".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...