Російські моряки затримали українських судових виконавців

Середа, 26 серпня 2009, 21:58

Моряки Чорноморського флоту РФ затримали на території своєї військової частини у Севастополі українських судових виконавців.

Як повідомляє прес-служба ЧФ, в середу на територію військової частини ЧФ РФ "незаконно проникла група невідомих громадян, які згодом представилися як судові виконавці державної виконавчої служби Севастополя"

Згідно з повідомленням, вони "вимагали від військовослужбовців, які знаходяться на об'єкті, передати створний знак в районі Херсонеського маяка у власність України".

Як підставу для подібних дій представники української сторони пред'явили рішення Господарського суду Севастополя, повідомляє прес-служба.

Громадяни України були затримані військовослужбовцями ЧФ, був складений протокол і підготовлено заяву на ім'я начальника УВС України по Севастополю, якому і були передані затримані.

ЧФ заявляє, що "командування Чорноморського флоту висловлює своє обурення безпрецедентним фактом грубого порушення базових угод по Чорноморському флоту".

"Судові виконавці свідомо пішли на порушення міжнародних договорів та українського законодавства, проникаючи незаконним чином на об'єкт, що охороняється, піддали небезпеці не тільки самих себе, а й понятих, яких залучили для проведення виконавчих дій", - наголошується у повідомленні.

Командування Чорноморського флоту попереджає, що "відповідальність за можливі трагічні наслідки подібних інцидентів повністю лягає на організаторів провокацій".

Також у прес-службі зазначили, що начальник юридичної служби флоту Іван Зровка повідомив порушникам про незаконність їх знаходження на об'єкті, що охороняється.

Він роз'яснив, що "на території військових формувань діє законодавство РФ, вжиті ними виконавчі дії суперечать базовим угодам щодо Чорноморського флоту і не можуть бути здійснені, тому що дане питання має вирішуватися на міжурядовому рівні".

Він також зазначив, що командування Чорноморським флотом про проведення виконавчих дій судової виконавчою службою Севастополя повідомлено не було, що є "грубим порушенням юридичної процедури".

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування