Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Екс-суддя Зварич хоче, щоб про нього поговорили у Раді

Середа, 26 серпня 2009, 22:24

Екс-суддя Ігор Зварич заявляє про порушення прав людини у ході розслідування його кримінальної справи.

Про це йде мова у його відкритому листі до уповноваженого Верховної Ради з прав людини Ніни Карпачової, повідомляє Ліга.net.

"Слід переглянути публікації ЗМІ за останні 9 місяців, і стає зрозумілим ставлення політика, чиновника, журналіста до "справи судді Зварича", до грубих порушень у цій справі, які є яскравим виразом розуміння ними основоположних прав і свобод людини", - підкреслив він.

Зварич відзначає "небажання суду допустити його безпосередньо до слухання подань прокуратури щодо нього; винесення незаконних постанов, які не можна оскаржити".

"Відмова суду розглянути подані мною мотивовані апеляції, а лише додавати їх до матеріалів справи; таємний розгляд судами подань прокуратури за моєї відсутності, відсутність моїх захисників", - повідомив екс-суддя.

"Складається враження, що в країні просто не помічають, як президент Ющенко одразу ж після порушення кримінальної справи Зварича вже не просто таємно, сидячи на відомому дивані в кабінеті своїй резиденції, а відкрито, на всю Україну дає вказівки вищим посадовим особам та держустановам, що слід зробити зі Зваричем", - зазначив він.

"Обзиває суддю, голову суду злочинцем і хабарником задовго до винесення обвинувального вироку, грубо порушуючи його презумпцію невинності як основне право людини", - підкреслив підозрюваний.

Також Зварич відзначає "численні інтерв'ю працівників Генпрокуратури, заступника генпрокурора Рената Кузьміна та інших, про те, що "Зварич - хабарник, корупціонер, злочинець, сексуальний маніяк, що його вина встановлена і доведена і ступінь покарання йому буде визначена - в'язниця".

"Про які права, про яку об'єктивність, неупередженість слідства можна говорити, якщо генеральний прокурор Олександр Медведько в парламенті категорично стверджує, що я вчинив злочин, то його заступник, природно, відразу ж і визначив мені покарання", - заявив він.

"Тому і суди проходять у таємному режимі. Стоїть питання, навіщо мене тримати в СІЗО і "колоти", як горіх, чому не відправити до колонії?", - наголошується у листі.

Екс-суддя також заявив, що йому "в засобах масової інформації, з посиланнями на джерела в прокуратурі, погрожують вбивством, як Максима Курочкіна".

Зварич просить Карпачову "взяти під особистий контроль відновлення порушених прав і свобод, інформування про ці факти парламенту, ініціювання розгляду цього непростого питання дотримання прав людини на пленарному засіданні Верховної Ради, особливо напередодні виборів президента".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування