В Україні створюють базу "конкуренток" Тимошенко

Четвер, 27 серпня 2009, 08:27

Український жіночий фонд готує базу даних жінок, які хочуть брати активну участь у політичному житті України.

Активісти з Міжнародної мережі гендерної політики заповзялися підтримати залучення українських жінок до влади, розповіла "Німецькій хвилі" голова Українського жіночого фонду Наталя Карбовська.

Жінок-лідерок як з обласних та районних міст, так і з селищ запрошують подавати свої кандидатури до такої бази.

"Це лише початок більшого проекту. Ідея полягає в тому, щоб активізувати українських жінок, аби ті були готовими брати участь у наступних парламентських виборах та виборах до місцевих органів влади. Спершу треба таких жінок знайти", - каже Карбовська.

Лідерок, які відстоюватимуть гендерні питання в політиці, спеціально навчатимуть. Буде можливість брати участь у міжнародних заходах і обмінюватись досвідом із колегами за кордоном.

Окрім належного фінансування, каже голова Жіночого фонду, жінкам часто не вистачає знань і відповідного іміджу в ролі політичного діяча.

Водночас працювати з партіями у Фонді особливого сенсу не бачать: вважають, що переважно чоловіче керівництво партій важко буде переконати.

"Навіть закон про ґендерну рівність не проходив слухання в комітеті через те, що там були пункти про квоти щодо жінок у Верховній Раді", - зауважує Карбовська.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування