Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Медведька заарештували скандального полковника СБУ

Четвер, 27 серпня 2009, 08:52

У середу в приміщенні Генпрокуратури був затриманий скандальний екс-полковник СБУ Валентин Крижанівський, який кілька років перебував у розшуку.

За інформацією джерел "Сегодня", "брали" Крижанівського його колишні колеги, співробітники СБУ, – щоправда, за наводкою з ГПУ, де зненацька з'явився втікач.

Саме Генпрокуратура розслідує справу щодо екс-полковника, якого звинувачують у використанні підроблених документів з метою продажу конфіскованих цирконію та гафнію.

Валентин Крижанівський служив у СБУ помічником начальника Головкому "К" (корупція), звідки був звільнений у листопаді 2004 року.

Через рік він дав прес-конференцію, на якій звинуватив тодішнього голову СБУ Ігоря Дрижчаного в незаконному продажі за кордон 8 тонн гафнію (у чому, власне, звинувачують самого Крижанівського) та інших злодіяннях.

Одразу після цього на нього нібито вчинили замах (стріляли), Крижанівський відправився до шпиталю, звідки зник.

З'явився він у Росії. На прохання України його затримали у Твері, та екстрадиції не вийшло: як повідомила ГПУ, Крижанівському, на його прохання, надали російське громадянство.

Тепер він опинився в Україні, причому, за неофіційними даними, прямував у кабінет до заступника генпрокурора зі слідства Віталія Щоткіна. Навіщо – поки невідомо.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування