Уряд спростив отримання власності на землю. Не вийшло б складніше?

Четвер, 27 серпня 2009, 09:05

З вересня для отримання акту власності на землю достатньо мати при собі паспорт та ідентифікаційний код.

Утім, експерти сумніваються, що спрощена схема буде дієвою, передає "Німецька хвиля".

З першого вересня отримати земельний акт буде набагато простіше. Відповідне рішення прийняли на засіданні Кабміну в середу.

Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко стверджує, що селянину тепер треба буде зібрати на 60 чиновницьких підписів менше, ніж до цього.

Достатньо буде мати паспорт, код, копію документу про виділення земельної ділянки та заяву до сільради. Оформлення має бути абсолютно безкоштовним.

Однак експерт Української аграрної конфедерації Олександр Поліводський застерігає, що радіти зарано.

"Часто у нас під виглядом спрощення робиться ускладнення. Гасло гарне, і спрощувати дійсно потрібно. Але в який спосіб спрощувати – найкраще це робити на рівні закону, а не нормативних актів Кабміну", - зауважив Паліводський.

За його словами, технічно реалізувати обіцяне прем’єром усього лише за 4 дні нереально.

Експерт констатує, що більшість позитивних новації щодо земельних правовідносин були гучно розрекламовані, але досі залишаються лише на папері.

Поліводський наголошує: щоб втілити в життя спрощену систему отримання акту власності на землю, треба узгодити відповідну документацію в десятках відомств, які нині діють в Україні. А зробити це за такий короткий термін вкрай складно, каже експерт.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування