Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Уряд дозволив вилучати всі носії секретних даних

Четвер, 27 серпня 2009, 10:56

Кабінет міністрів ухвалив законопроект, яким врегульовується виїмка матеріальних носіїв секретних даних.

У середу Кабмін ухвалив законопроект "Про внесення змін до Кримінально-процесуального кодексу України щодо виїмки матеріальних носіїв секретної інформації", розроблений Мін’юстом, повідомив міністр юстиції Микола Оніщук.

За його словами, цей законопроект спрямований на приведення 3 ч. 178 ст. та 2 ч. 179 ст. Кримінально-процесуального кодексу у відповідність до положень 1 і 15 ст. закону "Про державну таємницю" та поширення дії цих норм Кодексу на всі матеріальні носії секретної інформації.

На сьогодні за вмотивованою постановою суду провадиться виїмка лише документів, що становлять державну таємницю, зазначає прес-служба Мін’юсту.

Разом із тим, згідно з положеннями закону про держтаємницю, державну таємницю можуть містити й інші матеріальні носії секретної інформації, до яких відносять матеріальні об’єкти, в яких відомості, що становлять державну таємницю, відображені у вигляді текстів, знаків, символів, образів, сигналів, технічних рішень, процесів тощо, наприклад, секретні вироби.

Оніщук також зазначив, що проектом пропонується запровадити спеціальний режим виїмки щодо будь-яких матеріальних носіїв секретної інформації, а не лише секретних документів, як сьогодні передбачено КПК.

Так, пропонованими змінами передбачається, що виїмка будь-яких матеріальних носіїв секретної інформації, а не лише документів, що становлять державну таємницю, проводитиметься виключно за вмотивованою постановою судді і в порядку, погодженому з керівником відповідної установи.

Прийняття запропонованого законопроекту не потребує додаткових витрат із держбюджету, а зміни до Кримінально-процесуального кодексу сприятимуть удосконаленню процедури виїмки матеріальних носіїв секретної інформації, зазначають у Мін’юсті.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...