Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

БЮТ хоче міністра, який рахував би мільярди Партії регіонів

Четвер, 27 серпня 2009, 10:59

Віце-спікер Микола Томенко вважає , що у вересні будуть нарешті призначені міністр оборони і міністр закордонних справ.

Про це він сказав кореспонденту УНІАН у Чернівцях.

За словами віце-спікера, він хоче "переконати депутатів-бютівців у тому, що якщо ми поважаємо свою країну, то мусимо відкласти всі політичні протиріччя та якнайшвидше проголосувати і за міністра оборони, і за того міністра закордонних справ, яких запропонує президент". "Це прерогатива президента і його відповідальність", - додав Томенко.

"Я часто буваю за кордоном, і мені соромно пояснювати під час засідань парламентських асамблей, чому у нас в Україні немає міністра закордонних справ, адже так важко працювати нашим посольствам і консульствам", - зауважив він.

"Тому моя позиція така: все, що стосується міністерських вакансій у системі уряду, пов’язаних зі спірними позиціями, винести окремо, а що стосується керівників МЗС і Міноборони - проголосувати першочергово і дати їм негайно працювати", - зазначив Томенко.

Водночас він припустив, що президент Віктор Ющенко може внести на розгляд Верховної Ради іншого кандидата на посаду міністра закордонних справ, "оскільки в останній момент Ющенко попросив не виносити на обговорення подану ним кандидатуру Олега Шамшура (нинішнього посла України в США)".

"Якщо Ющенко виставить цю кандидатуру, я переконуватиму всю фракцію, що за нього треба голосувати, так само, якщо буде хтось інший і президент назве причину зміни кандидатури – думаю, що у нас теж проблем не буде", - сказав віце-спікер.

Щодо міністра оборони, то Томенко нагадав, що президент ще не подав своєї кандидатури, і її потрібно якнайшвидше подати.

Стосовно призначення інших міністрів, за словами Томенка, "це справді складна історія".

"Поки що я не бачу можливості, щоб ми порозумілися в парламенті, хоча є Міністерство фінансів, яке також потребує негайного керівництва. Бо ми тоді, перепрошую, ненормальна країна, якщо не можемо домовитися по кандидатурі на цю ключову посаду", - зауважив він.

"Ми (фракція БЮТ) "Регіонам" кажемо: хто вам рахуватиме ваші мільярди, коли немає міністра фінансів? Якщо ми себе поважаємо, країну і людей, то маємо його призначити, але вони поки нас не розуміють", - заявив Томенко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування