Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Україна введе нові правила для іноземців заради безвізовості з ЄС

Четвер, 27 серпня 2009, 12:48

В Україні відтерміновано на три місяці вступ у дію нових правил в’їзду для певних категорій іноземців.

Іноземці, які хочуть в’їхати до України, повинні будуть засвідчити, що мають при собі кошти з розрахунку не менше 400 гривень на добу для людини, передає "Німецька хвиля".

Нові правила стосуватимуться не всіх іноземців, а лише з країн, які входять до списку міграційного ризику. Серед них – Киргизія, Молдова, Таджикистан, Туркменістан, Узбекистан, а також низка країн Африки, Азії та Близького Сходу – загалом 90.

Експерти вважають, що нові правила допоможуть Києву домогтися скасування візового режиму з країнами ЄС.

Експерт із міграційної політики Міжнародного центру перспективних досліджень Віктор Чумак вважає, що такі правила справедливо застосовуються до згаданих країн.

"Це не є дискримінація для цих країн. Саме з цих країни нині приїздить найбільше нелегальних мігрантів. Тому вводяться нові правила, аби зменшити цю небезпеку для України", - каже він.

Експерт наголошує, що запровадження такого підходу до нелегальних мігрантів є вимогою Євросоюзу, аби Україна могла отримати взамін безвізовий режим.

Натомість Чумака бентежить інше: чому розмір грошового забезпечення на добу для іноземця в десятки разів більший, аніж прожитковий мінімум в Україні, що становить 600 гривень на місяць.

Він вважає, що таке співвідношення має бути узгоджене між Верховною Радою та урядом.

За оцінкою експерта, в цілому прикордонні нововведення можуть на 12% зменшити потік в Україну нелегальних мігрантів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...