Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

БЮТ передумав розслідувати "справу "Інтера"

Четвер, 27 серпня 2009, 13:45

БЮТівець Андрій Портнов пропонуватиме припинити діяльність тимчасової слідчої комісії парламенту щодо обставин загибелі Ігоря Плужнікова та заволодіння акціями "Інтера".

Про це йдеться у заяві Портнова, який є головою відповідної ТСК, повідомляє УНІАН.

Своє рішення він пояснює тим, що “оприлюднення висновків тимчасової слідчої комісії у справі телеканалу "Інтер” в умовах початку президентської кампанії може бути розцінене як прямий тиск на свободу слова”.

“Фракція БЮТ і я особисто завжди з повагою ставилися до журналістів та їхнього права на професію і, на відміну від інших політичних сил, ніколи не використовували ЗМІ для вирішення політичних завдань. Тому я як голова ТСК... маю твердий намір запропонувати народним депутатам вже на найближчому пленарному засіданні припинити діяльність ввіреної мені комісії”, - йдеться у заяві.

Портнов вважає, що “це єдине правильне рішення, яке зможе ефективно захистити журналістів телеканалу "Інтер” від намагань різних політичних сил впливати на редакційну політику відомого телеканалу України, використовуючи факти, що є в наявності у слідчої комісії”.

Також депутат вважає, що всі напрацьовані матеріали комісія має передати правоохоронним органам.

Як відомо, ТСК була створена 19 травня за наполяганням фракції БЮТ.

Колишній власник "Інтера" Плужников, який володів 71% акцій телеканалу, помер у червні 2005 року. Незабаром після цього його вдова продала 61% компанії Валерію Хорошковському.

14 липня Портнов заявив, що ТСК підтвердила встановлений експертизою факт фальсифікації підписів Плужникова на документах про відчуження акцій телеканалу "Інтер".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування