Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Чорновіл на виборах буде працювати на Тігіпка

Четвер, 27 серпня 2009, 14:04

Депутат Партії регіонів Тарас Чорновіл на цих виборах буде підтримувати Сергія Тігіпка.

Про це він заявив в інтерв'ю ЗІК.

"Так, я вже визначився, що буду підтримувати. Але чи буду я безпосередньо працювати у виборчому штабі, я не знаю. Я йому сказав, що співпраця може бути в будь-який спосіб, який він запропонує, але керівником чи заступником керівника штабу я не можу бути", - заявив Чорновіл.

За його словами, методи 2004 року в цій президентській кампанії вже не спрацюють.

"Янукович вже не може розраховувати на перемогу на Східній Україні за допомогою методів 2004 року. Так само на це не може розраховувати ні Ющенко, ні Тимошенко на Західній Україні, особливо після спроб об’єднатися з Януковичем. Тому поділ країни за принципом "свій-чужий" вже не спрацює", - заявив він.

"Буде трохи працювати варіант певного відторгнення, тобто вишукування небезпечного чужого не в якихось національних чи соціокультурних питаннях, а в питаннях економічних. От скажімо, на сході України можуть максимально використати те, що Тимошенко у вугільній галузі чи у металургії щось зробила не так. На заході ж можуть розкрутити відповідні тези проти Януковича, що він, мовляв, кине всі сили на підтримку вуглевидобувного сектора і забуде, що є інша Україна", - зазначив депутат.

На його думку, будуть боротися між собою дві інші тенденції – тенденція втоми від старих облич і тенденція інертності.

"Яка з цих тенденцій переможе, я не берусь прогнозувати. Якщо переможе тенденція інертності – "о Боже, як я ненавиджу Тимошенко і Януковича, але за кого ж ще голосувати?", то більші шанси будуть в Тимошенко і Януковича. Якщо ж переможе тенденція пошуку нових облич, то шанси зростуть у другої пари – це Тігіпко і, можливо, Яценюк", - зазначив Чорновіл.

За його словами, насправді на виборах "є чотири реальні кандидати, а ще є амбітні кандидати, які вірять, що вони можуть стати президентом, хоча шансів на це не мають".

"Є також кандидати, які, в принципі, не планують стати президентами, але й не мають наміру підігрувати комусь з основних кандидатів. Вони просто хочуть себе розкрутити й орієнтуються на майбутні парламентські вибори. Перш за все, таким є Олег Тягнибок. Є ще просто хворі кандидати, купа шизофреніків, які мають трошки грошей або їм трошки хтось підкинув грошей", - зазначив депутат.

"Я, чесно кажучи, дотепер не знаю жодного суто технічного кандидата. Вони, по-моєму, ще не засвічені", - сказав Чорновіл.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування