"Нафтогаз" скоро вирішить, що робити з боргами

Четвер, 27 серпня 2009, 14:51

"Нафтогаз України" оголосить плани щодо реструктуризації боргів протягом найближчих тижнів.

Про це йдеться в заяві компанії.

"НАК відзначає, що останнім часом у пресі поширились спекуляції стосовно намірів компанії щодо реструктуризації її єврооблігацій, строк погашення яких наступає в вересні 2009 року. Компанія заявляє, що вона дійсно провела попередні переговори із рядом кредиторів. Це є першим і активним кроком у напрямку визначення найбільш оптимального рішення для ефективної реструктуризації заборгованості", - йдеться в заяві.

Як відзначили у НАК, проведені та майбутні переговори з інвесторами допоможуть визначитись із планом дій, який якнайкраще задовольнить всі сторони та зробить внесок у подальший розвиток компанії.

"Ми вивчаємо шляхи вирішення даного питання, які б задовольнили всі сторони: як інвесторів, так і саму компанію. Ми фокусуємо свої зусилля на пошук рішення, яке схвально сприймуть інвестори та яке заохотить їх до діалогу, спрямованого на реалізацію найбільш ефективної структури реструктуризації", - заявив голова НАК Олег Дубина.

Раніше ЗМі повідомили, що частина інвесторів, що вклали гроші в облігації української національної компанії, не хочуть реструктуризувати борг "Нафтогазу і уряду , швидше за все, доведеться виплатити єврооблігації "Нафтогазу" вчасно.

Як заявив партнер консалтингової фірми Aequi-Libria (Люксембург) Карл Філіп Томас, ініціативна група має намір одержати підтримку утримувачів облігацій 25% випуску, щоб забезпечити право вето на рішення про реструктуризацію.

За його словами, у такому разі у НАК залишиться два варіанти: або виплатити $500 млн. по облігаціях у встановлений термін – 30 вересня, або фактично оголошувати дефолт і готуватися до судових спорів.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування