Тимошенко хоче "брати ширше"

Четвер, 27 серпня 2009, 20:10

До кінця року Кабмін має намір розробити і ухвалити програму розвитку авіабудування на наступні 10 років.

Про це на брифінгу в Харкові повідомила прем`єр-міністр Юлія Тимошенко, повідомляє УНІАН.

"До кінця цього року всі заводи, які входять до системи авіапрому і беруть участь у комплектації літаків, вони братимуть участь у створенні цієї програми, і до кінця року наше завдання - таку програму ухвалити", - сказала Тимошенко.

Окрім того, прем’єр відзначила необхідність забезпечити, щоб якомога більше комплектуючих для спорудження літаків вироблялися на території України, включаючи титанові і алюмінієві деталі.

"Ми здатні це робити, і я думаю, що треба брати ширше і говорити про електроніку. Думаю, нам також це під силу", - сказала прем`єр.

Окрім того, Тимошенко наголосила на необхідності більш активного освоєння зовнішніх ринків і налагодження співпраці з Індією, Китаєм, Росією і країнами Африки.

"Так просто у нас літаки купувати не будуть. Ви знаєте, що Росія розвиває свою авіаційну галузь, Китай намагається будувати свою, і Індія також висуває перед собою такі плани. І навіть, щодо африканських країн - у них також є плани зі спорудження авіаційних заводів на своїй території", - сказала вона.

"І тому наш шлях – створювати спільні підприємства з тими країнами, які можуть узяти за основу наш інтелектуальний потенціал, інтелектуальну власність, а з усіх тих країн, які я назвала, нікого сильнішого за Україну в цьому відношенні немає", - сказала прем`єр.

Крім того, Тимошенко відзначила необхідність ухвалити закон про розвиток авіаційної галузі, розроблений народним депутатом від Партії регіонів В’ячеславом Богуслаєвим і вже внесений до Верховної Ради.

"Ми з вересня почнемо працювати, щоб цей закон став реальністю", - сказала прем`єр.

У свою чергу, голова профспілки авiабудiвникiв Ярема Жугаєвич заявив, що профспілка підтримує намір уряду розробити програму розвитку галузі, повідомляє прес-служба уряду.

За його словами, для цього необхідно провести повну технічну i технологічну модернізацію підприємств.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...