Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко зі своєї пошти знає про 5 підступних планів БЮТ і Регіонів

П'ятниця, 28 серпня 2009, 11:41

БЮТ і Партія регіонів можуть провести глибоку недемократичну ревізію Конституції і мають п'ять варіантів, як обійти її народне обговорення.

Про це сказав президент Віктор Ющенко в інтерв'ю трьом газетам, текст якого публікує "Дело".

Ющенко вважає, що ці політичні сили після винесення на всенародне обговорення президентського варіанта зміни Конституції вестимуть "гру", оскільки "президент Ющенко не отримав такого мандату довіри на останніх парламентських виборах, як Янукович і Тимошенко".

"Я поважаю цей вибір (народу). Я просто попереджаю, що сьогодні у цих двох політсил знаходиться такий високий мандат довіри виборця, який дозволяє, не керуючись цілями законності й демократії, зробити дуже глибоку ревізію Конституції, не апелюючи до людей. Я сприймаю це як загрозу демократії", - заявив він.

На запитання про те, чи ознайомлений президент з іще якимись конкретними планами названих політсил, Ющенко сказав: "Так. Я читаю пошту президента. Її більше ніхто не читає".

"Тому я знаю, які плани є – і внутрішні, і зовнішні. І що Україну незабаром очікує... Навіть знаю кількість варіантів тільки для того, щоб збити народне обговорення...", - заявив глава держави, уточнивши, що таких планів – "п'ять".

На запитання, що він робитиме, щоб нейтралізувати ці плани, Ющенко відповів:

"Буде гра, мета якої – дискредитувати те, що робить президент. Іншими словами – замилити очі тим, що питання тієї Конституції, яку пропонує президент, на сьогодні не є актуальним. Але я буду робити свою справу як президент".

У ході інтерв'ю Ющенко підкреслив, що апелюючи до народу з оновленим текстом Конституції, він не нав'язує свій варіант, а шукає партнерів.

На запитання ж про можливий референдум і "календар подій" щодо зміни Конституції, Ющенко сказав:

"Я б не хотів розкривати всі карти. Моє завдання – підштовхнути людей. З погляду чисел, якщо я їх назву, реакція на це інтерв'ю буде не за змістом проекту, а по датах".

"У нас ще є час провести відповідне обговорення, внести зміни і доповнення, а потім з підтримкою людей зробити наступний крок", - запевнив президент.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування