Вінського звинувачують у мільярдних порушеннях

П'ятниця, 28 серпня 2009, 12:47

Йосип Вінський на посаді міністра транспорту і зв'язку допустив порушень майже на мільярд гривень.

Такі дані перевірки Контрольно-ревізійне управління, повідомило "Делу" джерело у відомстві.

Найбільше порушення, яке виявило КРУ, - зрив тендеру на реконструкцію аеропорту "Львів".

При цьому контролери відзначили, що в подальшому контракт на реконструкцію аеропорту було укладено з фірмою "Азовінтекс" на 863,4 млн. грн. без проведення тендеру, що заборонено законодавством.

Однак депутат і найближчий соратник Вінського Володимир Каплієнко запевнив: екс-міністр скасував конкурс, запобігаючи розкраданню коштів з боку колишнього директора аеропорту "Львів" Олександра Загреви.

"Що стосується укладення контракту з компанією "Азовінтекс", Йосип Вікентійович вже робив заяву про те, що така була письмова вказівка прем'єр-міністра Юлії Тимошенко", - додав Каплієнко.

Каплієнко не здивувався результатами перевірки, пославшись на її "замовний характер".

Вінського звинуватили і в тому, що при ньому міністерство викачувала гроші з підконтрольних йому підприємств і використовував у власних цілях.

Зокрема 368,2 тис. грн. Одеського морпорту і держпідприємства "Укрсервіс Мінтранс" були витрачені відомством на прийом іноземних делегацій, а 160 тис. грн. Служби міжнародних перевезень пішли в рахунок відряджень чиновників міністерства без компенсації.

Також КРУ повідомляє, що Мінтрансзв'язку з власної ініціативи продало дві земельні ділянки за заниженою вартістю, що належали Державній спеціальній службі транспорту. Загалом сума порушень від незаконного продажу уціненої Мінтрансом землі склала 14 млн. грн.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування