Луценко виганяє на пенсію корупціонерів, що заплили жиром

П'ятниця, 28 серпня 2009, 13:59

Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко зобов’язав керівників міліції з 1 вересня до кінця року звільнити з органів всіх корупціонерів.

Таке доручення міністрі дав у п'ятницю на розширеній колегії МВС у Хмельницькому.

"Останнім часом мене турбує виконавча поведінка ваших підлеглих. - У мене таке враження, що ви заплили жиром після призначення в 2005 році начальниками обласних і територіальних управлінь", - заявив Луценко, повідомляє УНІАН.

"З 1 вересня до кінця року – період очищення міліції. Вичищайте всіх, хто попав за незаконні діяння: або в прокуратуру (винних), або на пенсію", - запропонував міністр.

При цьому він нагадав керівникам обласних управлінь, що під час їх призначення була домовленість про те, що працівник міліції, який вчинив корупційні дії і якого суд визнав корупціонером, мав наступного дня бути звільненим з органів внутрішніх справ.

"Ми домовились, що на наступний день така людина має піти з органів до бісової матері… Що я маю ще зробити, щоб працівники міліції, визнані судами корупціонерами, були в той же день звільнені з органів внутрішніх справ? Тільки 60 зі 163 корупціонерів звільнені. Всі куми чи потрібні люди? Я цього не визнаю і визнавати не буду!", - заявив Луценко.

"Чому сьогодні відновляються ті (негативні) тенденції, які були раніше? Кому потрібна така правоохоронна система, яка вбиває людей під час досудового слідства? Я не змирюся з цим. Я сподіваюсь, що ми команда не тільки в День міліції, коли піднімаємо чарку, але команда кожен день", - сказав міністр.

За словами міністра, в нього складається враження, що в багатьох областях настали часи "спокою і самозакоханості, повертаються старі порядки".

"Я цього не допущу", - запевнив Луценко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування