МВС збирається жорсткіше карати нетверезих водіїв

П'ятниця, 28 серпня 2009, 15:10

Міністерство внутрішніх справ ініціює посилення відповідальності для водіїв за керування автомобілем у нетверезому стані.

Про це сказав міністр внутрішніх справ Юрій Луценко на брифінгу в Хмельницькій області, повідомляють "Українські новини".

"Ми плануємо внести проект закону про посилення відповідальності для п'яних за кермом. Особливо якщо водіння спричинило ДТП зі смертельними наслідками", - сказав міністр.

Реклама:

За його словами, за керування в нетверезому стані має бути передбачена відповідальність у вигляді штрафу в 15 тис. гривень або ж позбавлення прав водія, за водіння в нетверезому стані, що спричинило смерть, - позбавлення волі на 12-15 років.

Як відомо, збільшені штрафи за керування транспортними засобами в стані алкогольного, наркотичного або іншого сп'яніння в 10 разів до 150-200 неоподатковуваних мінімальних доходів громадян, або 2 550-3 400 гривень набули чинності 17 листопада 2008 року.

Президент Віктор Ющенко виступає за посилення відповідальності за керування в нетверезому стані.

ВІДЕО ДНЯ

Депутат ВР від "Народної Самооборони" Олег Новиков пропонує парламенту збільшити строки позбавлення права керувати транспортним засобом за керування в стані алкогольного, наркотичного або іншого сп'яніння.

Зокрема, його законопроект передбачає покарання за керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп'яніння у вигляді позбавлення права керування транспортним засобом на 3-річний строк.

Чинне законодавство передбачає за таке порушення штраф від 2 550 до 3 400 гривень або позбавлення права керувати транспортним засобом на строк від 1 до 2 років, або громадські роботи на строк від 40 до 50 годин, або адміністративний арешт на строк від 7 до 10 доби.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News