Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Симоненко називає "метушню" Ющенка "прикриттям" і пропонує альтернативу

П'ятниця, 28 серпня 2009, 16:16

Лідер КПУ Петро Симоненко пропонує паралельно з обговоренням конституційних змін президента розглянути проект Конституції, розроблений раніше його партією.

"Це було б справедливо і чесно стосовно людей, які могли б реалізувати своє конституційне право на вибір", - вважає він, повідомляє прес-служба КПУ.

Симоненко нагадав, що ще в липні 2007 року в парламентській газеті "Голос України" був опублікований проект нової редакції Конституції України, який розробила Компартія і який пройшов незалежну юридичну експертизу – але він не розглянутий.

А всенародне обговорення Конституції президента Віктора Ющенка, на думку лідера КПУ, "не має нічого спільного з бажанням реорганізувати владу в Україні в інтересах величезної більшості наших громадян, в інтересах країни".

"Уся ця метушня навколо ющенкової конституції затіяна лише для того, щоб під прикриттям всенародного обговорення використовувати державні гроші й адміністративний ресурс для організації своєї виборчої кампанії", - вважає він.

"Президентська вертикаль держадміністрацій, починаючи з секретаріату Ющенка і закінчуючи районними адміністраціями буде "поставлена під рушницю", - припускає Симоненко.

"Під приводом обговорення в колективах і на зборах громадян ющенкового конституційного опусу, від якого несе нафталіном кучмівського референдуму 2000 року, де також порушувалося питання про двопалатний парламент, про посилення президентської влади, про, фактично, диктаторські повноваження президента, Ющенко і його печерно-націоналістична команда вестимуть свою виборчу кампанію", - каже він.

На думку лідера Компартії, чиновники будуть "зганяти" на такі збори людей.

Симоненко стверджує, що конституційні пропозиції Ющенка спрямовані винятково на задоволення потреб його і "таких як він олігархів і чиновників".

"Усе зводиться до принципу "розділяй і пануй", діляться повноваження між політичними і бізнесами-кланами. Людей позбавляють конституційних прав, тому що жодна стаття ющенкової конституції не гарантує відповідальності влади перед народом за порушення прав і свобод людини", - каже лідер КПУ.

"Проте президентська конституція зобов’язує народ України сповідувати маргінальну й руйнівну за своєю суттю націоналістичну ідеологію, служити "вірою й правдою" хазяїну-олігарху, перетворює людей у холопів влади та грошей", - переконаний він.

"Не дивно, що президент і парламентська більшість із БЮТ, ПР і Блоку Литвина роблять вигляд, що нашого проекту не існує... Наш варіант Конституції націлений на гарантії прав і свобод, а також обов'язки держави перед людиною, а не на створення заповідника для олігархів, казнокрадів і чинуш", - заявляє Симоненко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування