Ющенко створив ще один національний меморіал

П'ятниця, 28 серпня 2009, 20:07

Президента Віктор Ющенко вирішив надати Меморіалу "Тюрма на Лонцького" у Львові статус національного.

Про це повідомив голова СБУ Валентин Наливайченко, який відвідав меморіал пам’яті жертв окупаційних режимів разом з дружиною президента Катериною Ющенко, повідомляє прес-служба СБУ.

Також голова СБУ повідомив, що, згідно з рішенням президента, "майно і вся нерухомість, територія подвір’я переходять до меморіалу".

"Друге - ми пропонуємо угоду про співпрацю, до якої запрошуємо всі неурядові організації, які і є провідниками цього меморіалу", - сказав він.

"Відтак буде створено наглядову раду з числа неурядових організацій, і вся влада щодо управління меморіалом передається раді. Наші співробітники допомагатимуть громаді Львова", - зазначив Наливайченко.

У свою чергу, Катерина Ющенко заявила: "Дивлячись на ті жертви, яких зазнав наш народ в роки правління окупаційних режимів, мені хочеться подякувати Богові за те, що ми змогли вижити".

"Показуючи жахливу історію цієї тюрми, розповідаючи про долі її в’язнів, ви не даєте людям забути, на що здатний тоталітарний режим", - сказала вона.

Катерина Ющенко зазначила, що "донесення до наших співгромадян та світової спільноти правдивої історії України є одним з найвизначніших досягнень української незалежності".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування