Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко робить те саме, що й Кучма - БЮТ

П'ятниця, 28 серпня 2009, 21:31

Конституційна творчість президента Віктора Ющенка замішана на маніпулюванні фактами і громадською думкою.

Про це заявив БЮТівець Остап Семерак, коментуючи інтерв’ю президента центральним українським виданням, повідомляє прес-служба ПРП.

"Конституція потребує вдосконалення – це розуміють усі. Але Ющенко, використовуючи президентські повноваження, намагається перехопити ініціативу в конституційному процесі", - сказав він.

"Однак він не має реальної політичної ваги і тому вдається до відвертих маніпуляцій", – зазначив парламентарій.

За словами Семерака, "сам проект Конституції, запропонований Ющенком, з’явився з-під поли – не зрозуміло, хто й коли його писав".

"Посилання на національну конституційну комісію, на концепції якої нібито ґрунтується проект, не витримує критики – адже ця комісія, фактично, не працювала", - сказав він.

"Та й існувала вона в усіченому вигляді, бо Партія регіонів відмовилася від участі в її роботі, а тому говорити про концепцію Конституції, яка була б продуктом загальнонаціонального консенсусу, не доводиться", – заявив Семерак.

Він також відзначив, що "позитивних висновків Венеціанської комісії щодо проекту Ющенка громадськість теж не бачила – попри те, що на ці висновки постійно посилається президент і його секретаріат".

"Насправді, до тексту президентського проекту є багато запитань. Наприклад, щодо створення верхньої палати парламенту, що ускладнить його функціонування як головного представницького органу країни, але створить умови для посилення корупції", - сказав БЮТівець.

"Мабуть, Віктор Андрійович сподівається, що суспільство забуло його слова, сказані шість років тому: "Пропозиції Кучми щодо створення двопалатного парламенту і спроба внести зміни до Конституції через референдум можуть відкинути Україну в демократичному розвитку", - сказав депутат.

"Нині Ющенко робить те саме. Зокрема, він готовий протягувати конституційні зміни через референдум. Однак це не демократія, а знову ж таки маніпулювання, бо Конституцію неможливо ухвалювати на референдумі", – підкреслив Семерак.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування