Шахтарі подарували Тимошенко лампу, а діти просто подивились

Субота, 29 серпня 2009, 16:57

Для вугільної галузі 2010 рік стане роком масштабного розвитку.

Це пообіцяла працівникам галузі прем'єр Юлія Тимошенко, повідомляє "Остров".

Вона відзначила, що є відповідна домовленість з вугільними шахтарськими "генералами" (гендиректорами вуглевидобувних підприємств).

"Ми зробимо наступний рік роком масштабної модернізації вугільних підприємств, переоснащення, зарядки нових лав, фактично масштабного розвитку галузі", - пообіцяла прем'єр.

"Для цього ми передбачаємо такий механізм, який використовували в цьому році для авіаційних підприємств", - роз'яснила Тимошенко.

Прем'єр зазначила, що обсяг держгарантій повинен бути прорахований вже до кінця наступного тижня.

"Держгарантії будуть використані для того, щоб на 25-30 років під дуже низькі відсотки на світовому ринку фінансів переобладнати галузь, а потім спокійно 25-30 років, як це роблять всі країни світу, поступово віддавати, маючи прибуток, маючи більший обсяг вугілля", - пояснила вона.

Тимошенко приїхала в Донецьку область у чорній сукні і з орденом шахтарської Слави III ступеня на грудях.

Прем'єр розповіла гірникам, що пишається цією нагородою. Крім того, зазначила вона, у неї вже є орден Святої Варвари Великомучениці, яка є покровителькою шахтарів.

Гірники подарували Тимошенко копію пам'ятника шахтарям, який стоїть в Макіївці, та шахтарську лампу. "Якщо виключать, не дай Боже, світло, щоб Ви її увімкнули", - сказали шахтарі.

Протягом всього виступу прем'єра перед працівниками "Макіїввугілля", біля шахтоуправління шахти імені Бажанова, де проходила зустріч, перебувала група дітей.

Кореспондент повідомив, що діти мали виступити перед прем'єром, але не змогли через оголошення прес-конференції Тимошенко.

Натомість прес-секретар прем'єра Марина Сорока пояснила, що діти чекали виступу перед батьками на концерті з нагоди Дня шахтаря. Участь Тимошенко у цьому концерті не планувалася, наголосила прес-секретар.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування