Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

На новий стадіон Ахметова в 400 млн. приїде 3 тисячі vip-гостей

Субота, 29 серпня 2009, 17:15

Спорудження комплексу "Донбас Арена" обійшлося в суму близько 400 млн. доларів.

Про це журналістам заявив керівник проекту з будівництва стадіону Сергій Ісаков у суботу в Донецьку, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

При цьому він зазначив, що вартість зросла зокрема у зв'язку з необхідністю розбити парк перед стадіоном.

Макет стадіону було випробувано в аеродинамічній трубі, тому будівельники гарантують, що на "Донбас Арені" не буде душно.

На питання про можливі терміни окупності "Донбас Арени", Ісаков відзначив складність давати прогноз, оскільки потрібно враховувати багато факторів: платоспроможність населення, рівень виступу "Шахтаря" та інших українських команд на міжнародній арені, використання арени для концертів та інші фактори.

Для порівняння він назвав стадіон Estadio da Luz в Лісабоні, вартістю в 100 млн. євро (2003-04 роки), який окупився за 4 роки, але там проводилися матчі в рамках турнірів УЄФА, в тому числі Чемпіонату Європи 2004 року.

На церемонію відкриття "Донбас Арени" організатори запросили близько 3 тис. vip-гостей, включаючи українських політиків, бізнесменів і зарубіжних гостей.

На урочистості в суботу ввечері приїдуть президент Віктор Ющенко, прем'єр Юлія Тимошенко, спікер Верховної Ради Володимир Литвин, секретар РНБО Раїса Богатирьова, лідер Партії регіонів Віктор Янукович.

Президент італійської компанії K-Events, яка займалася підготовкою церемонії, Марко Баліч повідомив, що крім хедлайнера концерту американської співачки Бейонсе, в музичній частині церемонії візьмуть участь Діма Білан, Світлана Лобода, Наталя Могилевська та Олена Вінницька.

Українські артистки, зокрема, будуть задіяні в хореографічній постановці, присвяченій шахтарям.

У ході церемонії відкриття кубок УЄФА, виграний донецьким футбольним клубом "Шахтар" у поточному сезоні, буде спущено на стадіон на величезній гелієвій кулі.

Бейонсе зараз знаходиться в сольному концертному турне I am: у п'ятницю співачка давала концерт в Токіо, а після виступу в Донецьку вирушить до Австралії.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування