Литвин хоче загнати депутатів у шахту

Неділя, 30 серпня 2009, 11:06

Спікер Володимир Литвин запропонував депутатам перед початком роботи парламенту спуститися в соляну шахту.

Про це він сказав на міні-брифінгу, перебуваючи в соляній шахті міста Соледар.

"Треба завести в соляну шахту депутатів, тут добре дихається, і є можливість провітрити мізки", - сказав Литвин. При цьому він додав: "А якщо серйозно, завдання номер один – це забезпечити працездатність Ради і ухвалити бюджет".

За словами спікера, злагодженість роботи Верховної Ради залежить від нього і від двох фракцій у парламенті – Партії регіонів і БЮТ.

"Від мене залежить і від двох фракцій – Партії регіонів і БЮТ. Я думаю, що залежить від відчуття відповідальності і від того, що при такому підході будь-яке перевантаження парламенту нічого не дасть", - сказав він.

"І залежить від розуміння того, що переможець (на президентських виборах) захоче розігнати цю Верховну Раду. І я думаю, що відсотків п`ятдесят присутніх туди не потраплять", - пояснив Литвин.

На думку спікера, окрім політичної відповідальності і державної позиції, у депутатів повинен "спрацювати інстинкт самозбереження", а для цього потрібно просто працювати.

Литвин підкреслив, що передвиборчою президентською кампанією можна займатися в неробочий час, і до самих виборів має відбутися ще вісім тижнів пленарної роботи, і "ці 32 дні в парламенті потрібно відпрацювати".

Крім того, він підкреслив, що політичні амбіції негативно вплинуть на прийняття державного бюджету, "адже інших обставин, які б привели до неприйняття бюджету, я не бачу".

"Бажано і необхідно прийняти бюджет не тому, що цього вимагає Конституція і закон, а з урахуванням того, що сьогодні можна вести серйозну розмову, бо після президентських виборів переможець скаже – всі, хто були до мене, вони були свинями, вони нічого не робили, країна падає, тому бюджет буде мінімальний", - пояснив Литвин.

Але спікер переконаний, що Україні "потрібний бюджет на виріст, з урахуванням того, щоб працювала вся країна, і люди відчували результат".

Литвин зазначив, що першочергова проблема для депутатів – це визначитися із соціальними стандартами, з прожитковим мінімумом і мінімальною зарплатою.

"Ми маємо приймати відповідні рішення, бо купівельна спроможність у людей на нулі, і через це в нас не розвивається внутрішній ринок і ми ходимо по замкнутому колу", - підкреслив спікер.

При цьому він додав: "Тут потрібна спільна позиція, узгодженість підходів і головне, щоб закони, які ми приймаємо, були реально забезпечені грошима".

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
11:48
Кадиров намагається спростувати повідомлення про важку хворобу: показав засідання і тренування
11:43
Росіяни дещо змінили тактику і запускають по кілька дронів із різною періодичністю – ПС
11:26
В енергосистемі дефіцит: "Укренерго" другий день залучає аварійну допомогу майже цілодобово
11:22
У Києві не планують відкривати пляжний сезон
11:10
Обстріл телевежі: Харків і прилеглі населені пункти залишилися без цифрового ТБ
11:00
"Ми несли вбитого чоловіка, а в нього постійно дзвонив телефон". Історії очевидців трагедії у Чернігові
10:50
"Газпром" через повінь закрив десятки газових свердловин
10:43
В результаті російських обстрілів на Донеччині загинули дві людини
10:40
Президентка Єврокомісії: Схвалення у США допомоги Україні спонукає ЄС до активнішої підтримки
10:37
Кількість гривень в обігу України за I квартал зросла на 16 мільярдів
Усі новини...