Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко: скорочення і утиснення - не український шлях

Неділя, 30 серпня 2009, 14:24

Заява президента Віктора Ющенка про те, що уряд має намір закрити 118 шахт, що не відповідає дійсності.

Про це прем'єр Юлія Тимошенко заявила журналістам під час робочої поїздки до Львівської та Волинської областей, повідомляє Ліга.net. ,

Тимошенко зазначила: "Я хочу спростувати інформацію, що закриваються 118 шахт, категорично".

За словами прем'єра, ті шахти, які три роки тому підлягали закриттю, уряд відроджує.

"Скорочення, утиснення, закриття об'єктів вугільної промисловості - це категорично не український шлях", - сказала вона.

"Український шлях: кожна шахта, яка має підтверджені запаси і має перспективи для видобутку, повернути до життя, зміцнити. І тому тільки реконструкція і модернізація, будівництво нових шахт, і ніякого необґрунтованого закриття шахт", - підкреслила Тимошенко.

Як відомо, раніше Ющенко заявив, що не підтримує кроки щодо закриття шахт, нагадавши, що згідно з програмою планується закрити 118 шахт.

Крім того, вона заявила, що видобуток вугілля на шахті №10 "Нововолинська", яку після здачі в експлуатацію планується передати державному підприємству "Волиньвугілля", може початися в кінці серпня 2010 року.

"Я вірю, і будівельники мені пообіцяли, а ми, у свою чергу, підтримаємо їх фінансово, що до наступного Різдва буде закінчений транспортний ствол, який, по суті, є серцем шахти", - сказала прем'єр на прес-конференції під час відвідування ДП "Передпускова дирекція шахти № 10 "Нововолинська" у Волинській області.

"Це буде перший етап будівництва. Другий етап ми плануємо закінчити до Дня шахтаря у наступному році, запустивши в роботу всі лави і здавши повністю функціонуючу шахту", - заявила Тимошенко, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування