Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кремль знову звинувачує Україну в героїзації "нацистських поплічників"

Неділя, 30 серпня 2009, 15:23

Заяви про рівну відповідальність СРСР і фашистської Німеччини за Другу світову війну є "цинічною брехнею".

Про це заявив президент РФ Дмитро Медведєв в інтерв'ю програмі "Вести недели", повідомляє прес-служба Кремля.

"Парламентська асамблея країн Європи буквально зовсім недавно поставила на одну дошку і зробила однаково відповідальними за Другу світову війну фашистську Німеччину і Радянський Союз", - сказав він.

"Але це, вибачте, це вже просто цинічна брехня. Можна по-різному ставитися до Радянського Союзу, можна дуже критично ставитися до політичного режиму, який був у Радянському Союзі, і до лідерів цієї, нашої з вами, держави у той період", - зазначив президент РФ.

"Питання в тому, хто почав війну, питання в тому, хто вбивав людей і хто рятував людей, мільйони життів, хто, в кінцевому рахунку, врятував Європу", - заявив Медведєв.

Він сказав, що "ще 20-30 років тому, навіть за наявності так званих блоків, які перебували у протистоянні (Варшавський договір і НАТО), всі були єдині в тому, що фашизм отримав справедливу оцінку".

"Зараз у нас всіх начебто спільні цінності, ми не сперечаємося з приводу того, що є найважливішими цінностями, на чому повинні бути засновані держави, як повинні будуватися економіки. Проте трапляються вражаючі речі", - зазначив Медведєв.

"То держави Балтії і навіть Україна оголошують, по суті, колишніх нацистських поплічників своїми національними героями, які боролися за звільнення їхніх держав", - підкреслив президент РФ.

"Хоча всі чудово розуміють, що було, сором'язливо опускають очі, для того щоб не псувати відносини", - вважає він.

Медведєв заявив, що "ми всі маємо дійсно дуже дбайливо ставитися до нашої історії, особливо з тих питань, які отримали однозначну оцінку всього світу".

"Не можна зламувати ті інститути, які були сформовані в результаті таких трагічних подій. Ми не можемо перекреслювати це все на догоду тим чи іншим державам, які зараз знаходяться у стадії розвитку, формують свою національну ідентичність, ми повинні думати про майбутнє", - сказав президент РФ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: