Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко: для приватизації вибирали родзинки з булки

Неділя, 30 серпня 2009, 16:51

Уряд не планує виставляти на приватизацію великі і перспективні шахти.

Про це заявила прем’єр Юлія Тимошенко на прес-конференції за підсумками відвідування шахти № 10 "Нововолинська", повідомляє прес-служба уряду.

Вона підкреслила, що деякі шахти через неефективних власників повертаються у державну власність. Разом з цим прем’єр зазначила: "Потужні об’єднання, потужні шахти, які дають Україні це чорне золото, ми, безумовно, приватизовувати зараз не плануємо".

При цьому Тимошенко зазначила, що "у нашій країні є як успішні приклади приватизації, так і вкрай неуспішні".

"І з тим підходом і з тією політикою, яка була у попередні роки щодо приватизації будь-яких підприємств, і в тому числі вугільних, безумовно, ми сьогодні маємо величезні проблеми", - наголосила вона.

Водночас прем’єр підкреслила, що в Україні свого часу були приватизовані найкращі вугільні підприємства.

"Для приватизації вибрали ж родзинки з булки. Там же не приватизували шахти крутого падіння, з тонкими пластами – взяли краще, що є в державі. А потім, крім того, повиганяли половину колективів на вулиці, не зробили зарплату таку як слід, не фінансують соціальну сферу", - сказала Тимошенко, повідомляє УНІАН.

Крім того, вона повідомила, що уряд підтримуватиме існуючі вугледобувні підприємства та будуватиме нові на Львівщині. Зокрема, найближчим часом на Львівщині планується побудувати Червоноградську третю шахту.

Також Тимошенко привітала шахтарів з їх професійним святом та вручила урядові нагороди найкращим працівникам вугільної галузі.

Зі свого боку прем’єр отримала від гірників в подарунок ікону Святої Варвари.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування