Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Рада відкриється – й одразу закриється?

Понеділок, 31 серпня 2009, 08:59

О 9:30 у понеділок відбудеться рада коаліції, на 11:00 у Верховній Раді призначена погоджувальна рада щодо порядку денного на тиждень.

Однак політологи вважають, що майбутні вибори внесуть у роботу ВР корективи, пише "Сегодня".

Так, політолог Віктор Небоженко вважає, що "нардепи будуть стравлювати президента з прем'єром і займатися демагогією".

"Обов'язково отримає продовження історія з "Межигір’ям" (резиденція, де проживає Віктор Янукович) – очевидно, знайдуться хороми когось із людей Тимошенко. У депутатів загостриться інтерес до всякого роду слідчих комісій – згадають про отруєння Ющенка, франкфуртські пригоди Юрія Луценка, бютівця Лозінського, оголошеного в міжнародний розшук за підозрою в убивстві", - припускає він.

У свою чергу, політолог Кость Бондаренко вважає, що "більшість часу парламент буде заблокований, але "шкурні" для депутатів питання будуть ухвалюватися". Серед них – фінансування виборів президента. Гроші на це – за підрахунком ЦВК, 941 млн. 285 тис. грн. – бажано виділити до 17 жовтня, до початку кампанії.

Практично всі опитані експерти сходяться в тому, що 1 вересня парламент відкриється і – закриється.

"Перший тиждень депутати будуть працювати в комітетах. Навряд чи вони готові з ходу влитися в роботу", - упевнений Бондаренко.

Бютівец Сергій Сас погоджується: було б правильно для початку попрацювати в комітетах, щоб напрацювати список проблемних питань.

Натомість "регіонали", за словами заступника голови фракції ПР Михайла Чечетова, вимагатимуть, щоб уже 1 вересня Рада ухвалила закон про підвищення соцстандартів.

НУ-НСівець Тарас Стецьків сказав, що порушуватиме перед коаліцією питання про реакцію ВР на заяви президента Росії Дмитра Медведєва. "Але якщо соратники відмовляться, то виносити його в залу не буду, інакше це ганьба для країни", - каже він.

Бюджет-2010, на думку Чечетова, "швидше за все, ухвалений не буде". "І країна буде жити за усередненими нормами минулого року. Тому ми будемо вимагати корегування бюджету-2009", - каже він.

Крім того, на цій сесії коаліція спробує "залатати" кадрові "дірки" у Кабміні: вакантні крісла голів Міноборони, Мінфіну, МЗС та Мінтрансу.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування