ФДМ подав до суду на "Укртелеком"

Понеділок, 31 серпня 2009, 09:54

Фонд державного майна подав до Господарського суду Києва позов проти компанії "Укртелеком".

Як пише "Дело", юристи, які представляють Фонд, вимагають від компанії виплатити державі, якій належить 92,86% її акцій, дивіденди за 2007 рік.

У прес-службі ФДМ уточнили, що йдеться про суму в 74 млн. грн.

За інформацією юристів ФДМ, рішення про виплату дивідендів за 2007 рік акціонери ухвалили ще в серпні минулого року.

"Укртелеком" не раз офіційно звертався до відомства з проханням відстрочити виплату, аргументуючи це важким фінансовим становищем компанії. Коли всі управлінські методи себе вичерпали, ми й ухвалили рішення звернутися до суду", - пояснює один із представників ФДМ.

Дату розгляду справи в суді поки що не призначено. Заступник голови правління "Укртелекому" з фінансових питань Євген Шаповалов відмовився коментувати конфлікт.

Видання зазначає, що фінансові показники компанії останнім часом помітно покращилися. II квартал цього року "Укртелеком" закінчив із чистим прибутком 57,5 млн. грн. Тоді як 2008 рік компанія закінчила зі збитком 1,5 млрд. грн.

За словами аналітика інвесткомпанії Galt & Taggart Securities Олександра Паращія, компанія мала здійснити виплату дивідендів до 7 лютого цього року.

"Наприкінці минулого року на балансі компанії було близько 670 млн. грн. Цілком можливо, що, очікуючи збитків за підсумками року, компанія намагалася залишити на рахунках максимум коштів, бо на неї чекала виплата за кредитом Deutsche Bank і Credit Suisse", - припускає він.

"Укртелеком" є держмонополістом на ринку фіксованого зв'язку.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування