Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

МЗС визнав, що складно рятувати моряків, які вмирають

Понеділок, 31 серпня 2009, 14:30

У МЗС кажуть про складний переговорний процес із піратами щодо звільнення судна "Аріана", серед членів екіпажа якого - громадяни України.

Про це в понеділок повідомив прес-секретар Міністерства закордонних справ України Василь Кирилич агентству "Інтерфакс-Україна"".

"Переговори представників судновласників із піратами з приводу звільнення судна "Аріана" тривають. Деталі переговорного процесу не розголошуються, однак очевидним є те, що він складний", - сказав Кирилич.

"Із приводу стану здоров'я заручників, то, вони тривалий період знаходяться в умовах обмежених можливостей, тому їхній стан важко кваліфікувати як задовільний", - зазначив прес-секретар МЗС.

Кирилич також підкреслив, що МЗС України в рамках своєї компетенції вживає усі необхідні заходи для якнайшвидшого звільнення заручників.

Крім того, посольство України в Греції постійно контактує з компанією-оператором для якомога швидшого вирішення цієї проблеми.

Як відомо, сомалійські пірати 2 травня в Аденській затоці захопили судно "Аріана" (прапор – Мальта, компанія-оператор "Alloceans Shipping З. LTD" (Греція). Усі 24 члени екіпажу є громадянами України.

За інформацією "Франс Пресс", у телефонній розмові з журналістами цього агентства, особа, яка представилася капітаном судна, повідомила, що одна з двох жінок, які входять у команду, важко хвора і може померти, якщо найближчим часом не отримає кваліфікованої медичної допомоги.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування