У Ющенка звинувачують "технічну" Тимошенко в непослідовності і застоях

Понеділок, 31 серпня 2009, 15:53

Непослідовність урядової політики веде до стагнації та утвердження іноземних монополістів на енергоринку.

Про це заявив представник президента з міжнародних питань енергетичної безпеки Богдан Соколовський, повідомляє прес-служба глави держави.

Він оцінив плани прем’єра Юлії Тимошенко скоротити імпорт російського газу як добрий намір переглянути україно-російські газові контракти від 19 січня.

Однак Соколовський заявляє, що Тимошенко "демонструє виняткову непослідовність": напередодні чергової зустрічі з прем’єром Росії вона ще не визначилася з планами щодо обсягів імпорту газу в 2010 році.

Він нагадує, що 20 серпня Тимошенко заявила про 25 млрд. куб. м, 29 серпня – про 27 млрд. куб. м, а за контрактами Україна зобов’язана купити 52 млрд. куб. м.

Також, на думку представника Ющенка, незрозумілі урядові плани щодо реформ газового сектору: МВФ та іншим міжнародним організаціям Тимошенко заявила про реформи і підвищення на 20% цін на газ, а українцям обіцяє "утримувати нинішні економічно необґрунтовані ціни реалізації, які є у 5-6 разів нижчі за закупочні ціни".

Він також зазначив, що попри готовність європейських партнерів надати вигідні для України кредити на суму 1,7 млрд. доларів, уряд понад місяць "зволікає з підготовкою кредитних угод і продовжує таємні перемовини щодо залучення невигідних для держави і необґрунтованих комерційних кредитів із залученням тіньових схем".

На його думку, "непослідовна позиція нинішнього керівництва уряду і майбутнього технічного кандидата у президенти Тимошенко не відповідає українським національним інтересам, не сприяє розвитку прозорого партнерської співпраці з Європейською та Російською сторонами і сприяє застою та утвердженню іноземних монополістів на українському енергетичному ринку".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News