Ющенко може наступного тижня побачити Обаму?

Четвер, 10 вересня 2009, 12:32

Президент Віктор Ющенко наступного тижня може зустрітися з президентом США Бараком Обамою на сесії ООН у Нью-Йорку.

Про це заявив посол України в США Олег Шамшур в інтервю "Німецькій хвилі".

"Зараз я можу тільки сказати, що ми разом з нашими американськими колегами опрацьовуємо це питання. Зустріч у рамках Генеральної асамблеї – це один із можливих варіантів. Але не єдиний. Я маю на увазі, що ми працюємо, щоб ця зустріч відбулася до кінця року", - заявив він.

Він також заявив, що Україна хотіла б бачити восени в Києві держсекретаря США Гіларі Клінтон, адже в жовтні вона відвідає Москву.

"Це питання ми теж опрацьовуємо з нашими американським колегами, зараз я не можу дати остаточної відповіді. Це питання в роботі", - сказав посол.

Шамшур спростував думку, що охолодження україно-американських стосунків сталося через те, що президент Ющенко відверто робив ставку на перемогу в США кандидата в президенти від республіканців Джона МакКейна.

"По-перше, я хотів би сказати, що Україна та її керівництво ні на кого ставку під час перегонів у США не робила. Були відповідні запити і на зустріч з Бараком Обамою, але це залежало перш за все від графіку пересування кандидатів по території Сполучених Штатів. Тобто була можливість організувати зустріч з МакКейном, на жаль, з Обамою це не вийшло", - заявив він.

"Але невдовзі після обрання Обами президентом відбулася телефонна розмова президента України і президента США. Якщо поглянути, як розвивалися відносини в цей складний для США період, я вважаю, що є всі підстави бути задоволеним", - додав Шамшур.

Посол запевнив, що не відчуває охолодження з боку американської адміністрації.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...