Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Росії пропонують перетворити "яблуко розбрату" ЧФ на щось спільне

Четвер, 10 вересня 2009, 12:35

Україна та Росія можуть перетворити Севастополь і ЧФ на символ співробітництва.

До цього закликає спікер Ради Федерації РФ Сергій Міронов, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Україну і Росію все-таки поєднує набагато більше, ніж роз'єднує, і сучасна Україна має не менше підстав, ніж сучасна Росія, пишатися героїчною обороною Севастополя під час Кримської війни, стійкістю і мужністю захисників морської фортеці", - сказав Міронов.

При цьому він підкреслив, що ті далекі події як і раніше хвилюють і викликають пильний інтерес громадян обох країн, незважаючи на те, що з тих пір минуло 150 років.

"Севастополю і нашій колись спільній країні, Росії та Україні, довелося пережити за цей час багато потрясінь", - зазначив Міронов.

"Дуже б не хотілося, щоб доля Чорноморського флоту і його севастопольської бази стала джерелом нових потрясінь. І саме наша спільна історія дає надію, що гострі проблеми можуть бути вирішені спокійно", - вважає спікер.

Він нагадав, що два тижні тому Україна відзначила 18-річчя своєї незалежності:

"Хіба за ці роки перебування Чорноморського флоту в Севастополі перешкодило суверенному розвитку української держави, хіба мало громадян України не бачить у Чорноморському флоті іноземне військово-морське з'єднання?".

На думку спікера, пам'ять про героїв Севастополя тоді буде дійсно чогось варта, коли вона допоможе "нам разом перетворити Севастополь на флот з яблука розбрату на символ співробітництва Росії та України".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування