Ющенко перевіркою обороноздатності підіймає рейтинг?

Четвер, 10 вересня 2009, 13:53

Указом про інспекцію оборони України президент Віктор Ющенко намагається загравати з виборцями та поліпшити свій рейтинг, вважає політолог Віктор Небоженко.

Про це він заявив "Німецькій хвилі".

На його думку, те, що цей указ з'явився на сайті президента України за лічені хвилини після схвалення Держдумою Росії закону про застосування російським президентом армії за кордоном – не випадковість.

Водночас, Небоженко не очікує воєнної російської агресії проти України найближчим часом.

"Кремль має розуміти, що в такий конфлікт втрутяться треті країни та міжнародні організації, і він не досягне своєї мети", - вважає політолог.

У цій ситуації, на думку Небоженка, слід негайно розпочати "інтенсивні переговори міністрів закордонних справ України та Росії, встановити між президентами та прем'єрами обох країн "пряму червону лінію" термінового зв'язку".

Поведінка Росії, як вважає політолог, не личить великій країні.

А намагання президента України терміново перевірити боєготовність не відповідає тривалим стратегічним загрозам та необхідності створення збройних сил ХХІ століття.

Водночас, Небоженко не вважає ухвалений Держдумою РФ закон проблемою виключно для України.

На його думку, це "легковажне та безвідповідальне рішення" – оскільки Китай, Казахстан, прибалтійські та кавказькі країни, які мають із Росією спільні кордони, невдовзі також замисляться про виникнення нових загроз.

Як відомо, 9 вересня Ющенко підписав указ про перевірку організації територіальної оборони України.

Трохи раніше того ж дня російська Держдума підтримала зміни до закону про оборону щодо застосування її армії за межами країни.

У секретаріаті президента України стверджують, що перевірка організації територіально оборони країни була передбачена ще в січні цього року розпорядженням Ющенка.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування