Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Закордоном вважають, що Росія хоче "купити" Україну

Четвер, 10 вересня 2009, 15:02

Росія намагається мобілізувати всі можливі ресурси, щоб "завоювати" Україну і "твердо тримати її під своїм контролем".

Про це пишуть деякі провідні газети світу, повідомляє Радіо "Свобода".

Так, американське аналітичне видання "Стратфор" вважає, що Москва нині найбільше уваги приділяє Україні, бо від цього прямо залежить "геополітичне виживання Росії".

Американські експерти вважають, що Кремль хоче цього разу не лише проросійського президента в Києві, але й "повністю контролювати ситуацію в Україні".

Обіцянка Москвою кредиту Києву у 2 мільярди доларів перед президентськими виборами у січні, на думку авторів зі "Стратфора", є нічим іншим, як "купівлею друзів в Україні".

Як пишуть американські експерти, тут нічого "спільного з альтруїзмом", бо Москва хоче купити в Києві не лише "повну стабільність ситуації для Росії", але й реальнішу лояльність основних українських політиків.

Разом із тим у "Стратфорі" вважають, що ціна, за яку Москва хоче "купити Україну", може бути зависокою для держави, яка перебуває у "критичній смузі свого виживання".

Водночас, лондонська газета "Дейлі Телеґраф" не виключає, що нові "газові тертя" між Києвом і Москвою можуть призвести до "суворого покарання російським "Газпромом" неспокійних українських партнерів".

Ця газета зазначає, що у Кремлі не просто так "прикрикнули" на "Газпром", щоб той не платив за транзит через Україну наперед.

І тут можуть бути нові серйозні незгоди, які лякають європейців. Хоча український прем’єр запевняє, що Київ цього разу має достатні запаси блакитного палива з Росії для безперебійного постачання його взимку до Європи, пише "Дейлі Телеґраф".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...