Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тігіпко готує свій блок і бачить трьох суперників на крісло

Четвер, 10 вересня 2009, 17:45

Політик Сергій Тігіпко заявляє про створення в майбутньому блоку свого імені для участі в парламентських виборах.

На питання про те, що на посаді президента йому знадобиться своя політсила в парламенті, і чи буде це його Трудова партія, Тігіпко сказав:

"Буде створено блок Сергія Тігіпка. Зараз розкручуємо ім'я, а сформувати блок легко: уже є група партій, що готові мене підтримати".

Політик в інтерв'ю "Фокусу" висловив сумнів, що Юлія Тимошенко і Віктор Янукович домовляться про вихід у другий тур президентських виборів, щоб потім розділити владу.

"Мені здається, домогтися яких-небудь домовленостей між основними конкурентами буде складно. Надто вже великий рівень взаємної недовіри", - пояснив він.

Екс-глава НБУ вважає, що "буде чотири кандидати, що активними діями відірвуться від інших, – Тігіпко, Яценюк, Тимошенко і Янукович".

"Розрив між ними почне зменшуватися. Довго не буде явного лідера", - вважає він.

Тігіпко "навіть не розглядає" варіант, що він не пройде в другий тур і запропонує свої голоси іншому кандидату: "Нікому (не віддам свої голоси)! Це було б помилкою, і ми одержали б ще 5 проблемних років".

На питання про те, що саме Тігіпко в 2003 році як голова НБУ забрав Арсенія Яценюка з Криму в столицю і чи проявлялися вже тоді його амбіції, політик відповів:

"Він (Яценюк) прекрасно вправлявся зі своїми обов'язками і мене цілком влаштовував як заступник. Амбіції були, але я вважаю, що це добре, оскільки вони є дуже серйозним стимулом у роботі".

На питання, чи не дивно йому конкурувати з Яценюком на виборах, і чи доріс він до них, Тігіпко сказав:

"Нічого дивного. Нормальна конкуренція. І що значить – "доріс"? Якщо подивитися на дії нинішнього президента, то я можу сказати, що він "не доріс", хоча нібито вже у віці".

Тігіпко назвав чорним піаром чутки про те, що може стати прем'єром як при Тимошенко, так і при Януковичі.

За словами політика, він не бачив Тимошенко вже шість місяців, а Януковича – з 2004 року, коли після другого туру виборів президента залишив посаду голови його виборчого штабу.

Тігіпко розповів, що співпрацює з російськими та українськими молодими політтехнологами, а кампанією керує безпосередньо він сам: "У мене досить знань про те, як це все організувати".

На старт виборчої кампанії Тігіпко планує витратити близько 20 мільйонів гривень: "Я, як і обіцяв, сам фінансую кампанію".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...