"Метальник мікрофону" компрометує Раду

Четвер, 10 вересня 2009, 18:10

Вчинок депутата Олександра Ткаченка по відношенню до знімальної групи СТБ компрометує Верховну Раду.

Про це йдеться у рішенні комісії з журналістської етики, до якої звернулася журналістка телеканалу Ольга Червакова з заявою щодо оцінки дій знімальної групи на предмет дотримання етичних норм поведінки під час спілкування з Ткаченком.

Комісія наголосила, що вчинок депутата "не можна виправдати поведінкою інших людей". "Він свідчить про відсутність самоповаги, поваги до інших громадян та безсумнівно компрометує як самого депутата, так і Верховну Раду", - йдеться у рішенні.

"Крім того, запит журналіста стосувався тільки-но виголошеної промови депутата, а отже був спрямований на інформування виборців про депутатську діяльність", - наголосили у відомстві, повідомляє його прес-служба.

"Комісія вітає звернення журналістів до правоохоронних органів у зв'язку з перешкоджанням професійній діяльності та сподівається, що прокуратура та суд зможуть кваліфікувати дії посадової особи відповідно до законодавства", - йдеться у рішенні.

Комісія також сподівається "на принципову оцінку дій депутата з боку комітету Верховної Ради з питань регламенту, депутатської етики та забезпечення діяльності парламенту".

Комісія вважає, що "журналістами телеканалу СТБ під час спілкування 1 вересня 2009 року у Верховній Раді з Ткаченком не порушено норми Етичного кодексу українського журналіста".

Крім того, Київська незалежна медіа-профспілка повідомила, що 11 вересня з 9.30 до 10.30 ранку, під стінами Верховної Ради відбудеться чемпіонат з метання мікрофонів серед депутатів.

"Подію приурочено до першого виклику в прокуратуру Печерського району Києва знімальної групи СТБ, запланованого в цей же день і час", - йдеться у повідомленні профспілки.

"На чемпіонат з метання запрошуються всі охочі. Учасникам бажано мати при собі акредитацію ВР", - йдеться у повідомленні.

Як відомо, 1 вересня у парламенті стався інцидент між Ткаченком і знімальною групою СТБ, в результаті якого депутат вирвав у журналістки з рук мікрофон і викинув його зі сходів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування